Da var det aantligen uppdatering igen:)


Tillbaka i Townsville och har 13 dagar kvar tills jag ar hemma i kalla Sverige igen.. San tur ar det ju nastan var dar hemma nu. Blandade kanslor om det men men det ska bli skont att borja en vanlig vardag igen:)

Har ju vart ute pa tripp nu i 2 manader och manga harliga upplavelser!


Borjade med att flyga ner till Sydney efter nyar och mota upp med Jenny fran hassleholm. Vi kannde inte varann forut sa det var spannande och san tur var har vi kommit bra overens:)

Medans vi var i Sydney akte vi till Blue mountains vilket var riktigt stort haftigt o allt! Vi stannade i Sydney en vecka men jag kande att det nog var lite for mycket av en storstad for mig. Vi bokade ett buss pass med Oz Experience som skulle ta oss hela vagen till Cairns och vi kunde hoppa pa o av som vi ville.


Forsta stoppet var Coffs harbor - en liten by som var ganska mysig men inte direkt nagot att se forutom the big banana:P

Sen akte vi vidare till Surf camp:D Nagot av det roligaste pa resan, bara en surfcamping men det ingick i biljetten + en surf lektion. Nar vi kom dit pa eftermiddagen/kvallen var det hippie party som gallde o alla som inte hade nagon sprit korde dom sa dom kunde inhandla det! Kvallen slutade som ett beachparty nere pa stranden och vid 4 gick val dom flesta o la sig sen blev vi vackta kl 6 for att ha varan forsta surflektion. Lite sliten da eller!!? Haha Men det gick bra och jag klara till och med att stalla mig upp 5-6 ggr. Woho!


Nasta stopp var Byron bay - ocksa litet men lang fin stor strand o manga affarer (synd att man inte kunde shoppa loss, hehe) Gjorde en annan sak dar ocksa som ni kanske kan se pa bilderna eller nar jag kommer hem:) Dom hade ett valdigt roligt utestalle som vi gick till pa kvallen, Cheeky monkey's!

Sedan bar det av mot Surfers Paradise dar vi har spenderat mest tid. Jag bodde med nagra svenska killar o Jenny med nagra Engelsmann men dom kom vi inte sa bra overens med sa flytta in med tre andra engelska killar o tva tjejer. Galna men jatte roliga!

Sunset blvd unit 4 var adressen.

Vi hade nara till stranden och till stan vilket var ett plus. Jag gillade surfers o tyckte det var jatte fint nar skyskraporna moter stranden. Vi stannade i 25 natter och jag skaffade jobb pa Melbas stans storsta 1:a klass resturang, cocktail bar, nattklubb o gambling lounge. Det var valdigt mycket regler: Alltid perfekt sminkad och lappstift, sarskillda skor svarta med klack, nyduschat men TORRT har, mint tabletter pa sig undertiden man jobbar INGET tuggumi, inga smycket forrutom ett par orhange, pabyggda naglar osv osv osv! Jag jobbade bara i tva veckor..

Vi var ocksa pa Wet'n Wild - ett jatte stort vatten land! Sjukt kul var det:D

Sista fredagen nar vi gick ut traffade vi nagra jatte trevliga svenska killar som vi partaya med hela natten och nar nattklubbarna stangde sa stack vi till havet och badade. Det var hur varmt och skont som helst:) Lite synd om han ena som la kladerna med mobilen for nara vattnet sa mobilen funkade inte sa bra efter det..

Sen akte vi vidare till Brisbane som ocksa kandes som en lite for stor stad plus att det inte fanns direkt nagot att se forutom att dom hade gjort en fin strand mitt i stan eftersom det ar sa langt till havet! Street beach:) Och dom hade en kul bar under hostelet dar jag var med i tva tavlingar och vann $100=600kr plus en flaska champagne!;)


Efter Brisbane ake vi vidare till Noosa som var ett av mina favorit stallen. Jatte fin och mysig by med mycket natur. Vi stannade tva natter, forsta dagen var vi pa stranden, andra akte vi till nationalparken och sag en massa vikar o strander plus en nudist strand dar vi inte trivdes riktigt lika bra haha. Vi sag ocksa en jatte stor odla eller vad det nu var pa ca 1.5 meter!! Uh, Kolla bilderna:)


Nar vi lamnat Brisbane stannade bussen vid Glashouse mountains, vi fick ga upp for en jatte lang backe innan vi kom till utsikts platsen men nar vi val var dar var det saa stort och fint. Busschafforen Muppet beratta abourginernas historia om hur bergen blev till vilket var ganska spannande att hora tyckte jag.


Sedan akte vi vidare till Rainbow beach. Dar skulle tydligen vara 10 olika farger pa sanden men vi kunde inte se nagra regnbags farger pa stranden :( Kanske skulle vara i nagot speciellt ljus eller sa.. Vi fortsatte i alla fall till Hervey Bay men eftersom vi inte skulle aka over till Fraser Island sa stanna vi bara over natten sedan kom vi till nagot KUL:)

 Cattle Station Kroombit - Qeenslands storsta farm vilket ocksa ingick i Oz passet. Nar vi kom fick vi forst o framst rida om vi ville. Vi red ut till en stor hage dar dom hade getter och skulle valla ihop dom in i en inhagnad:D haha Efter vi var fardiga med det kom alla dit och sa skulle vi vara i grupper pa tre. Det var jag Jenny och en kille fran england Daniel. Det gick ut pa att man skulle in i en inhangnad och sa slappte dom in en get dar som vi forst skulle fanga vilket jag gjorde :D och sen lyfta han o lagga honom pa sidan vilket Daniel gjorde och den tredje personen (Jenny) skulle ta en san pinne man brannmarker dom med (fast den var inte varm) och gora det. Sa de som fick bast tid vann och vi kom tvaa!:)

Vi fick ocksa testa o rida en mekanlical bull och se vem som kunde vara kvar langst och jag klara 22 sekunder o dom flesta klara bara tre typ:P Fast det var nagon som fick 34 sa jag var inte bast =/ Haha.


Dagen efter akte vi vidare till Airlie beach dar man aker ut till Whitsundays - 74 oar med vita strander och klart turkorst vatten precis vid the great barrier reef. Men det hade vart sa mycket ovader och stormar sa vi ville inte aka ut pa nagon segling da utan bestamde oss for att aka vidare till Townsville o stanna har hos min farbror tills vadret blev battre sa vi kunde aka tillbaka.

Nu har vi vart har i tva veckor och en vecka har det varit fint vader annars har det regnat som det har gjort ganska mycket under resan faktiskt eftersom det ar regnperiod nu. Dom har tydligen inte fatt sahar mycket regn pa atta ar sa det ar ju lite typiskt att det skulle komma just detta aret nar vi skulle resa! Men vi har haft det jatte bra anda:)


Nu till helgen har vi bokat en segling med snorkling vid revet plus att man far se oarna och far gratis mat, dricka och alcohol:) nere i Airlie beach och Whitsundays sa det ska bli jatte skoj sedan ska vi tillbaka hit igen i en vecka innan vi aker vidare till Cairns och ska aka ut vid det riktigt stora revet och dyka pa riktigt:D Ska bli saaa spannande!!

Och om 13 dagar onsdagen den 12 aker jag hem till Sverige igen och borjar ett normalt liv igen utan massa sena natter, sprit och semester:P Hehe

Men det kommer kannas konstigt att komma tillbaka anda for man vet att man troligtvis aldrig mer kommer traffa manga av dom man traffat har och det kanns sarskillt jobbigt med dom i Townsville som man umgatts med var och varannan dag och kommit valdigt nara:(

Sen ska man ju borja trana som vanligt och jag som sprungit ca 4ggr pa tva manader =/ hehe. Ingen mer skit mat som macca's varje dag och inte ga ut 4-5 dagar I veckan heller:P Vi har levt ett hart liv kan man nastan saga:) Eftersom vi har kommit till nya plaster hela tiden sa har man ju vart tvungen att testa utestallena pa varje plats och vi stanna oftast inte mer en en eller tva natter pa varje stalle sa da kan man ju tanka sig att det blev att man gick ut och drack en vodka sunrise eller tva ganska ofta haha plus att har man tur kanske man orka upp o laga mat nasta dag men da blir det bara dom billagaste nudlarna och tonfisk annars macca's!:P 


! - Soon you'll see that nothing is meant to be..
                                                                                                                                                                         Love Tinna


Bensinskatteuppror!!

Statsministern har sagt att inga svenska misstycker att vi betalar sa mycket i bensin skatt sa darfor ingen anledning till att sanka det.. Hum!

Av 11.05 kr/liter betalar vi 7.50 i bensinskatt.

Skriv pa har och protestera mot bensinskatten:

www.bensinskatteuppror.se

RSS 2.0